mandag 13. desember 2010

En liten oppfordring

Vi lever i et overflodssamfunn, og hver jul mottar vi som allerede har mest bare mer og mer. De fleste Norske hjem bugner over av ting som aldri eller sjelden har blitt brukt. Hjemme hos oss benytter vi julerengjøringen til å gå gjennom alt som har blitt samlet opp i løpet av året.
I klesskapet finnes det flere plagg som fortsatt har prislappen på, og har det hengt der i et helt år er nok sjansen stor for at det aldri kommer til å bli brukt.
Etter å ha gått i gjennom hele huset sitter vi også i år igjen med en pen liten haug med både flotte klær, interiørgjenstander, sko, leker og annet utstyr.
Flotte ting som mange hadde blitt glade for, men som bare har blitt til overs hjemme hos oss.

På fredag tar jeg og Sofia med oss en liten bag til byen med gaver som har blitt pakket inn og merket med kjønn og alder. Disse pakkene skal vi legge under julegrana på torvet her i Trondheim. Der samler nemlig Frelsesarmeen inn gaver som de gir videre til folk som ikke har så mye å rutte med.
Jeg oppfordrer nå deg til å gjøre det samme.
Kanskje er det akkurat skoene du kjøpte til din sønn i feil størrelse men som du aldri husket å bytte som vil glede en liten gutt på julaften i år? Kanskje bakte du  litt for mye julebakst også? Pakk det pent inn og gjør noen glade!
Jeg vil allikevel minne dere på at dette ikke er en måte å bli kvitt søppel på.  Dessverre mottar Frelsesarmeen hvert år skitne og hullete klær og ødelagte leker. Dette skal være fine julegaver som er fullt brukbare, men som rett og slett du og din familie ikke har bruk for.

I Trondheim kan du levere gavene under julegrana på torvet og i Oslo på Fattighuset. Om du som leser vet om andre steder i landet hvor de tar i mot er det supert om du forteller oss i kommentarfeltet under.

Da håper jeg både jeg og dere kan gå julen i møte med god samvittighet.

9 kommentarer:

 1. Bra forslag!Jeg er med!Nå må vi ta til vett snart....

  SvarSlett
 2. Dette er en fin tradisjon!
  Her har barnehagene og skolene slike innsamlinger før hver jul. Og det føles godt å levere klær og sko videre til andre. Dele med det vi har. Du har helt rett, vi eier bare rett og slett for mye.

  Takk for på minnelsen i dag!

  SvarSlett
 3. Fantastisk flott innlegg-virkelig i jul-ens rette ånd!:)Til inspirasjon og ettertanke for alle!:) Takk for hyggelig kommentar på bloggen min forresten!:) sånt varmer alltid hjertet:) og da måtte jeg inn og titte her vet du:) Kommer igjen jeg...:) juleklem, Lidyll

  SvarSlett
 4. Ah. Fin påminnelse! Vet du tilfeldigvis hva som er siste frist for innlevering i Trondheim? Lørdag er ikke for sent, eller?

  SvarSlett
 5. En flott oppfordring. Jeg blir nesten litt kvalm av gavehaugene under treet når man tenker på de som nesten ikke eier nåla i veggen. En fin tradisjon å la jula bli en påminnelse også for barna at dette er tiden for å tenke på de som ikke har det så godt - og bli minnet på å dele av vår overflod :)

  Så takk! :)

  SvarSlett
 6. Så mange fine tilbakemeldinger!
  Lattermild: Jeg tror du kan levere fram til julaften nesten, men jeg skal sjekke det i morgen når jeg er der. Kommer tilbake til deg jeg:)

  SvarSlett
 7. En super oppfordring!Tror de tar i mot under treet på torgallmenningen i Bergen også. GOD JUL! Hilde

  SvarSlett
 8. De tok i hvert fall gladelig i mot i dag :) Så at dere var blitt syke, så tenkte jeg skulle gi beskjed, men jeg glemte selvsagt å spørre om hvor lenge de tar i mot :( Vel, god bedring til dere, i alle fall.

  SvarSlett