torsdag 15. april 2010

Kokeshi-den nye babushka?En av våre bestselgere i nettbutikken for tiden er kokeshi-dukkene. Disse søte små dukkene stammer fra Tohoku-regionen nord i Japan. De håndlagde tredukkene antas å stamme tilbake til begynnelsen av det 19. århundre da tømrere begynte å bruke sine ferdigheter til mer enn å lage boller og brett. De ville lage enkle dukker som de kunne selge som leker og souvenirer til besøkende til regionen.
Noen sier at dukkene opprinnelig hadde en åndelig betydning. De skulle representere et ønske om et sunt barn. Det har også blitt foreslått at Kokeshi-dukkene gjort i en umalt form opprinnelig ble brukt som massasje verktøy ved de gamle japanske spa. I dag kjøper japanerne dukkene for å bruke de til dekorasjon, mens noen også mener at de hindrer branner og onde ånder. Grunnen til at de tror de hindrer brann er fordi de er laget av en veldig fuktig tresort kalt Mizuki.
Navnet Kokeshi i seg selv antas å komme fra en kombinasjon av navn gitt til dukker i de ulike områdene de ble produsert.
Kokeshi-dukkene er blitt samlet av japanere i flere generasjoner og nå tar de også resten av verden med storm.
Vi i Deer Darling har allerede begynt å samle og håper på en stor flott samling etterhvert!
Dukkene får du kjøpt her!

Kilder: google, flickr, deerdarling.no

1 kommentar:

  1. De er jo helt nydelige! Kjøpte min første på Kremmerhuset idag og har allerede bestillt 2 fra nettbutikken og fler fra ebay.Samle!!

    SvarSlett